Hrvatski radio

Radio Pula

Istarski gospodarstvenici na EKOBIS-u u Bihaću

03.09.2014.

13:00

Autor: Radio Pula

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Istarsko gospodarstvo i ove se godine u organizaciji HGK Županijske komore Pula predstavlja u Bihaću, na sajmu EKOBIS 2014. Ekobis, 12. međunarodni ekološki sajam, održava se od 4. do 7. rujna, a okupit će 250 izlagača iz sedam zemalja.

Na štandu HGK Županijske komore Pula predstavit će se proizvodi proizvođača bakalara, konzumnih jaja, eko meda, alkoholnih pića i likera, programa ribljih konzervi, ribljih salata i pašteta.

Na EKOBIS-u će se predstaviti i istarski proizvođači tartufa, eko lavande, kozmetike na bazi lavande i eko maslinovog ulja. Također, predstavit će se i društvena igra nagrađena na sajmovima inovacija "Osvoji Jadran".

Posebno će se predstaviti paleta proizvoda na području distribucije zdrave hrane, čiji se asortiman temelji na proizvodima iz ekološkog uzgoja te proizvodima bez glutena.

Prvog dana sajma održat će se konferencija "Održivi i eko turizam u zaštićenim područjima". Elena Šestan iz Udruge modelna šuma predstavit će projekt "Sliv rijeke Mirne" koji se odvija u sklopu IPA Adiatic projekta "Jadranska modelna šuma".

Organizator sajma je Privredna komora Unsko-sanskog kantona, koja ove godine obilježava 15 godina od potpisivanja Sporazuma o suradnji sa Županijskim gospodarskim komorama Pule, Otočca i Zadra.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.