Hrvatski radio

Radio Pula

Istarski laburisti o problemu parkiranja u Puli

21.10.2014.

13:28

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sve je veći problem parkiranja u Puli, upozorila je na konferenciji za novinare Istarska podružnica Hrvatskih laburista - Stranke rada. Najavili su i kako će sutra na internetskoj stranici stranke, a od idućeg mjeseca na štandovima u gradovima diljem Istre pokrenuti potpisivanje peticije na kojoj će se građani moći izjasniti o tome kakav sustav parkiranja žele u Puli.

Istarski su laburisti upozorili kako se problemi s parkiranjem u Puli ne rješavaju već eskaliraju i to je, drži županijski vijećnik i predsjednik Istarske podružnice laburista Damir Ilić, rezultat neodgovornog vođenja Pulaparkinga. Ističe kako će se iz gradskog proračuna ove godine izdvojiti znatna sredstva za izgradnju dviju parkirnih kuća i jednog parkirališta koje će platiti porezni obveznici, a Pulaparking će, kaže Ilić, na kraju od toga ubirati prihod

Zbog svega toga laburisti su, kaže Ilić, odlučili pokrenuti potpisivanje peticije na kojoj će se građani moći izjasniti o dva prijedloga. Prikupljene potpise proslijedit će gradskoj vlasti i čelnicima Pulaparkinga. Građani se od sutra o prijedlozima laburista mogu izjasniti na web stanici stranke, a od idućeg mjeseca na gradskim tržnicama u istarskim gradovima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.