Hrvatski radio

Radio Pula

Istarski policajci štitili dilere

14.02.2014.

15:27

Autor: Čarles Gržinić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

USKOK je proširio istragu nad sedmoricom uhićenih hrvatskih državljana zbog zločinačkog udruživanja, preprodaje droge, primanja i davanja mita te zlouporabe položaja i ovlasti, među kojima su i četvorica policajaca istarske Policijske uprave.

Uhićeni istarski policajci dilali drogu i uzimali mito
Jedan od uhićenih policajaca se tereti da je osumnjičenom za organiziranje skupine narko dilera dostavljao informacije o policijskim aktivnostima, omogućivši im time nesmetanu prodaju heroina na području Istre. Za te je informacije navodno dobio 30 tisuća eura. Drugi policijski službenik je osumnjičen da je znao za odnose policajca i dilera, ali o tome nije obavijestio nadređene. Tereti ga se i da je u prosincu 2012. nadzirao primopredaju veće količine heroina, osiguravši da se ona obavi nesmetano.

Treći osumnjičeni policajac tereti se da je dostavljao informacije organizatoru skupine dilera o policijskom djelovanju, a za to je dobio mobitel, digitalni fotoaparat i 500 kuna. Četvrti policijski službenik PU istarske osumnjičen je da je od 2. studenoga do 30. prosinca 2013. godine na području Istre i u Osijeku kupio za sada neutvrđenu količinu marihuane, amfetamina i tvari za izradu droge te je drogu preprodavao na području Osijeka.

U Istri je konzumacija opojnih droga veliki problem i on se rješava u suradnji mnogih relevantnih institucija, a kakva je statistika, rekla nam je voditeljica Službe za prevenciju, izvanbolničko liječenje ovisnosti i zaštitu mentalnog zdravlja Helena Mitrović

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Rijeci predložio da se svih petero uhićenih u četvrtak zadrže u istražnom zatvoru.

Što o uhićenjima kaže glasnogovornica u istarskoj Policijskoj upravi Nataša Vitasović, poslušajte u tonskom prilogu u kojem o opijatima koji se najčešće konzumiraju u Istri govori Helena Mitrović.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.