Hrvatski radio

Radio Pula

Istarski turizam u kolovozu u plusu

15.08.2014.

10:06

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Istra u prvoj polovici kolovoza bilježi dobre turističke rezultate koji bi, najavljuju turistički djelatnici, mogli nadoknaditi dosadašnje minuse.

Unatoč slabijem srpnju u najturističkijem gradu na Poluotoku Rovinju ovih je dana ostvareno dva milijuna noćenja, pa se s optimizmom gleda i na nastavak kolovoza te posezonski rujan.

Ako se nastavi toplo i sunčano vrijeme, Rovinj bi prema sadašnjim najavama i ove turističke sezone mogao ostvariti više od tri milijuna noćenja. Direktorica tamošnje Turističke zajednice Odete Sapač ističe kako takozvana srpnjaska rupa ne znači da u tom mjesecu nije bilo gostiju, nego ih je, kaže bilo manje nego u istom razdoblju lani. Ističe i kako je prva polovica kolovoza obećavajuća jer se, kaže samo u jednom kolovoškom danu u Rovinju boravilo više od 36 tisuća gostiju.

Dobri kolovoški rezultati ostvaruju se i u umaškim turističkim kapacitetima, pa direktorica tamošnjeg TZ-a Sanda Bravar optimistično gleda na nastavak sezone.

S optimizmom se na nastavak kolovoza, a posebice početak rujna gleda i u Puli gdje se krajem ovoga i početkom idućeg mjeseca održavaju dva najznačajnija festivala za mlade Dimension i Outlook a na koje bi i ove godine, prema riječima direktorice pulske Turističke zajednice Sanje Cinkopan Korotaj, trebalo stići oko 15 tisuća mladih partijenera koji će popuniti velik dio pulskih smještajnih kapaciteta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.