Hrvatski radio

Radio Pula

Istra pomaže - s donacijama na poplavljena područja

22.05.2014.

14:31

Autor: Elvira Tripović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uz nesebičnu pomoć stanovnicima poplavljenih područja svih građana Istre i Hrvatske, bilježmo i primjer Istrana podrijetlom iz Slavonije koji pomoć prikupljaju i odvoze tamo gdje je najpotrebnija.

Skupina građana Rovinja, podrijetlom iz Slavonije, uz nesebičnu pomoć ostalih sugrađana u nekoliko dana prikupila je vrijedne donacije, prijeko potrebne boce vode, hranu, odjeću i druge potrepštine. Snašli su se i za šlepere koji će prikupljenu pomoć odvesti u Slavoniju. Željeli smo izravno i što prije ugroženim ljudima predati pomoć, kaže Dubravka Balentović.

I članovi Jedriličarskoga kluba Maestral organizirali su se u samo nekoliko sati i krenuli s pomoći u Slavoniju, kaže Davorin Poropat. Pričali smo i sa Stjepanom Marinkićem kojemu su u poplavljenoj kući bili roditelji, potom s pripadnikom MUP-a, koji je želio ostati anoniman, ali nesebično pomaže. Ova rovinjska grupa humanitaraca iskreno je zadivljena odazivom sugrađana i tvrtki koje su im ustupile kamione. Večeras će s donacijama opet put Slavonije.

Poslušajte više u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.