Hrvatski radio

Radio Pula

Istra spremno dočekuje predsezonu

13.04.2014.

19:49

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ove će se godine u uređenje i obnovu turističkih kapaciteta na Poluotoku uložiti čak 130 milijuna eura, a dio investicija bit će završen do Uskrsa.

Istra za Uskrs očekuje 25 tisuća gostiju

Obnova nekih turističkih objekata bit će gotova do početka glavne sezone, dok će se ostali obnoviti i urediti u cijelosti iduće turističke godine.

Kriza nije zaustavila ulaganja u domaći turistički sektor, pa tako ni u Istri. Premda je povećan PDV na usluge u turizmu, posebice na smještaj što će turističke tvrtke dodatno opteretiti za 10 do 30 milijuna kuna godišnje, to se ipak nije odrazilo na planirana ulaganja. A jedno od najznačajnijih je ono u porečke turističke kapacitete. Tamošnja tvrtka Rivijera Adria, uz ulaganja na otoku Sveti Nikola nasuprot Poreču koja bi trebala biti gotova dogodine, za Uskrs otvara renovirani hotel Zagreb. 

Do kraja travnja rovinjska Maistra planira urediti šetnicu i plažu u uvali Lone ali i, kažu u toj hotelskoj kući, bazen, sunčalište i restoran u uvali Vilas Rubin koji bi trebali biti gotovi početkom svibnja.

Arenaturist u obnovu medulinskog hotela ulaže 17 mil. eura

Pulski Arenaturist pak, 17 milijuna kuna ulaže u obnovu medulinskog hotela Belvedere koji će nakon uređenje dobiti četiri zvjezdice. I umaški hotelijer Istraturist svoja ulaganja od 90-ak milijuna kuna privest će kraju do početka ove sezone, kaže Arlen Brozić iz te hotelske kuće.

Istarske turističke tvrtke planiraju još ulaganja i to već 2015. godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.