Hrvatski radio

Radio Pula

'Istri je potrebna neovisna policija'

24.03.2014.

15:01

Autor: Elvis Morina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Istra je lider po drogi, po kriminalu lokalnih čelnika, lider po broju zaposlenih u lokalnoj samoupravi, nepotizmu i medijskim neslobodama, komentirao je na konferenciji za novinare u Pazinu nezavisni saborski zastupnik Damir Kajin.

Osnivanje antikorupcijskog vijeća u Istri ne treba. Istri je potrebna neovisna policija, nastavio je Kajin. Petnaestak procesa koji se trenutačno obrađuju govore o potrebi intenziviranja borbe protiv kriminala u Istri. Podignuti su i neki optužni prijedlozi protiv najviših dužnosnika Istarske županije.

Kajin je ocijenio neprimjerenim Flegov posjet Venetu u trenutku kada je u toj talijanskoj regiji provedeno on line izjašnjavanje o njenoj neovisnosti od Italije, znajući da dio istarskih političara priželjkuje bliske odnose upravo s tom regijom.

Dio narko puteva u Hrvatskoj kreću iz Istre, upozorio je Kajin, i onda se stvarno postavlja pitanje što policija radi. A glavno pitanje je tko je zaposlio dio tih ljudi u Lučkoj kapetaniji na poslovima pretovara robe na moru, rekao je Kajin.

Poslušajte više u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.