Hrvatski radio

Radio Pula

Istru očekuje dobra predsezona

19.03.2014.

12:53

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prema najavama turoperatora, organizatora putovanja i hotelijera, Istru očekuje dobra turistička predsezona. Ove se godine u istarski turizam ulažu znatna sredstva, pripreme za predsezonu u punom su jeku pa se tako i u turističkom Poreču, uz gradnju akvaparka, obnavljaju i tamošnji hoteli te glavna državna prometnica.

U pripremu ovogodišnje turističke godine uložen je veliki trud, suradnja javnog i privatnog sektora na visokoj je razni, a ove su godine i blagdani u predsezoni krajem travnja i početkom lipnja što je pogodnije nego lani, kaže direktor županijske Turističke zajednice Denis Ivošević. Uz to s turističkih sajmova stižu optimistične najave.

I u Poreču se očekuju dobri rezultati. Čak 25 milijuna eura vrijedna je investicija izgradnje tamošnjeg akvaparka - nove turističke atrakcije koja je Istri nedostajala. Cjelokupne investicije javnog i privatnog sektora u Poreču ove godine iznose čak 560 milijuna kuna, a uz obnovu tamošnjih hotela te prvog hostela, znatno se ulaže i u uređenje plaža.

Ipak, najveći izazov pred turističkim sektorom je produžetak pred i posezone jer plan je, sukladno strategiji razvoja hrvatskog turizma, udvostručiti turističku potrošnju sa 7 na 12 do 14 milijardi eura. Tu se, kažu u Ministarstvu turizam, mora angažirati cijela turistička industrija kako bi se stvorili proizvodi koji će biti motiv dolaska u pred i posezoni.

Više poslušajte u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

4 dana

5. Pula Marathon

Pula Marathon