Hrvatski radio

Radio Pula

Ivan Jakovčić europarlamentarac

26.05.2014.

15:46

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Među europskim zastupnicima s liste Kukuriku koalicije bit će i počasni predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić. On će zamijeniti Nevena Mimicu koji će biti član Europske komisije. Jakovčić je na današnjoj konferenciji za novinare u Puli zahvalio biračima te istaknuo kako je to pokazatelj poznavanja politike koju je personalizirao više od 20 godina. U idućih pet godina, kaže, čeka ga velika odgovornost te puno toga što može napraviti za Istru. Javlja - Nives Kalebić.

Premda je sinoć bilo neizvjesno ulazi ili ne Ivan Jakovčić u Europski parlament, danas je njegov ulazak siguran i potvrđen, kaže predsjednik IDS-a Boris Miletić. A pred Jakovčićem je, kaže, puno posla, kaže sam počasni predsjednik IDS-a Ivan JakovčićNakon prve analize glasova u cijeloj ujedinjenoj Europi vidljivo je, kaže Jakovčić, da je skupina ksenofobičnih, nacionalističkih i protueuropskih stranaka narasla pa će se, ističe, zauzimati za vrijednosti za koje se borio 20 godina.

Inače, lista predvođena SDP-om u Istri je dobila čak 60,78 posto potpore birača. Potpora toj listi najveća je u Rovinju, dok je preferencijalnih glasova Jakovčić najviše osvojio u Vodnjanu, te u Puli. U istarskim općinama rekordna potpora listi i Jakovčiću bila je u Grožnjanu, a zajednička u Medulinu, rečeno je na presici IDS-a u Puli. Više možete poslušati u tonskom prilogu.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.