Hrvatski radio

Radio Pula

Izmjene DPU-a Monte Mulini

30.06.2014.

11:39

Autor: Elvira Tripović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Rovinjski hotel Park smješten je na jednoj od dviju najljepših lokacija na hrvatskom Jadranu. Kaže Silvije Novak, autor izmjena Detaljnog plana uređenja turističke zone Monte Mulini.

Te su izmjene rovinjski vijećnici prihvatili bez rasprave. Rušenje dotrajalog hotela Park i gradnja novog, te preuređenje ACI-jeve marine u Rovinju - buduće su investicije u turističkoj zoni Monte Mulini gdje se nalaze 4 hotela, od kojih dva s pet zvjezdica.

Ta je turistička zona u jednom od naših najljepših krajolika, a izmjenama plana uređenja toga područja poštuje se ljepota prirode i pogleda, kaže Silvije Novak iz studija 3HLD. Ponudili smo, kaže, rješenje koje slavi zelenilo i pogled.

Turistička zona Monte Mulini prostire se od rubnih dijelova rovinjske povijesne gradske jezgre do zaštićenog krajolika - park šume Zlatni rt. Uređenje turističke zone podređeno je cilju da se arhitektura ne ističe nego utapa u zelenilo. Rovinjski vijećnici nisu imali ni riječi primjedbe. Turistička zona dobit će suvremeni izgled koji će dodatno istaknuti, kaže Novak, postojeću graditeljsku baštinu.

Završno uređenje turističke zone Monte Mulini je zajednički projekt Adris grupe, odnosno turističke tvrtke Maistre i ACI-ja.

Poslušajte više u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.