Hrvatski radio

Radio Pula

Izraelski veleposlanik Amrani u Puli

17.01.2014.

14:58

Autor: Elvis Mileta

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U oproštajni posjet Istri stigao je danas izraelski veleposlanik u Republici Hrvatskoj Yosef Amrani. Uskoro napušta Hrvatsku i odlazi na novu dužnost, a u Puli su ga jutros primili župan Valter Flego i gradonačelnik Boris Miletić.

Župan Valter Flego zahvalio je izraelskom veleposlaniku na dobroj suradnji, posebice u kulturi. Izrazio je nadu da će se ona nastaviti i s Amranijevim nasljednikom u Hrvatskoj i to ne samo u kulturi, nego i na konkretnim gospodarskim projektima.

Da je Izrael spreman ulagati u Hrvatsku, posebice u poljoprivredu i vodno gospodarstvo, potvrdio je i sam veleposlanik Yosef Amrani. Konkretnih i zaključenih poslova do sada, međutim, ipak nije bilo.

Izrael je zemlja vrlo bogatog iskustva u poljoprivredi i iskorištavanju vodnih resursa. Hrvatska treba upravo takva ulaganja, ima puno vode i bogatu zemlju. Možete proizvoditi mnogo hrane, ne samo za svoje potrebe nego i za izvoz. Možemo ujediniti i ugraditi naše znanje u samoj Hrvatskoj, rekao je Amrani. 

Na izričit upit o mogućem izraelskom ulaganju u pulski aerodrom, novinari nisu dobili konkretan odgovor, a on je bio niječan na pitanje o privatizaciji vodnih resursa na području Pule.

Više u tonskom prilogu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.