Hrvatski radio

Radio Pula

Izvješće pučke pravobraniteljice u Saboru

16.06.2014.

09:59

Autor: HRT

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatski sabor zasjedanje će nastaviti raspravom o redovitom izvješću pučke pravobraniteljice Lore Vidović za 2013 godinu.

Ured pučke pravobraniteljice u prošloj je godini zaprimio 3.021 novih pritužbi što je porast od čak 63% u odnosu na 2012., a razlog tomu je gospodarska kriza i sve teže socijalno stanje, ali i činjenica da građani nisu mogli dobiti relevantne informacije ili ne znaju komu se mogu obratiti u zaštiti svojih prava pa se obraćaju uredu, navodi se u izvješću. 

Lani je bilo znatno više predmeta koji se tiču prava branitelja, državnih službenika, financija, uključujući i ovrhe kojih je najviše zbog neplaćanja RTV pristojbe, stambenih odnosa i zbrinjavanja, postupanja policijskih službenika itd.

Hrvatski sabor poziva studente na volontiranje

Hrvatski sabor objavio je na svojim mrežnim stranicama poziv za volontiranje zastupnicima u Hrvatskom saboru u akademskoj godini 2014./2015., a zainteresirani studenti mogu se prijaviti preko obrasca objavljenoga na mrežnim stranicama Hrvatskoga sabora najkasnije do 30. lipnja 2014. Poziv je namijenjen studentima koji će tijekom te akademske godine pohađati 4. ili 5. godinu Pravnog fakulteta ili Fakulteta političkih znanosti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.