Hrvatski radio

Radio Pula

Izvoditelj radova znat će se 25. lipnja

14.05.2014.

15:21

Autor: Čarles Gržinić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zapošljavanje novog kadra, liste čekanja te skorašnji početak uređenja zemljišta kraj stare bolnice, koje su desetljećima građani pretvarali u vrtove - bile su neke od tema redovite konferencije za novinare pulske Opće bolnice.

Kronični manjak specijalizanata nadoknadit će se djelomično potpisivanjem ugovora s Marinkom Dobrilom, specijalizanticom psihijatrije te Ivonom Močenić koja je završila specijalizaciju iz pedijatrijske neurologije. 

U pulskoj Općoj bolnici traže način kako smanjiti poduže liste čekanja. Pomaka na bolje ima s podužim listama čekanja. O pomacima ali i problemima, na današnjoj je redovitoj konferenciji za novinare govorila sanacijska upraviteljica bolnice Irena Hrstić.

Što se tiče gradnje nove bolnice u Puli, nakon što je prošao zakonski rok za žalbe, počeo je pregled i ocjena pristiglih ponuda. Kako je najavila Irena Hrstić, odluka o najpovoljnijem izvoditelju radova bit će donesena 25. lipnja.

Na današnjoj redovitoj konferenciji za novinare u pulskoj Općoj bolnici najavljeno je skorašnje uređenje zemljišta pokraj stare bolnice. Upraviteljica Irena Hrstić poslala je i obavijest građanima koji ondje uređuju vrtove da prestanu saditi jer će ove godine početi gradnja nove bolnice i to zemljište će trebati za početak gradnje jer će to biti parkiralište buduće bolnice. 

Poslušajte više u tonskom prilogu.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.