Hrvatski radio

Radio Pula

Izvrstan početak kamping predsezone

02.05.2014.

09:48

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gotovo svi domaći kampovi za prvosvibanjske praznike otvaraju svoja vrata. Unatoč promjenjivom vremenu koje uvelike utječe na dolazak kamping gostiju, očekivanja su dobra, posebice jer je u našim kampovima predsezona počela izvrsno i već je ostvarena oko 61.000 noćenja.

Kamping sektor čini četvrtinu ukupnih domaćih smještajnih kapaciteta i ove se sezone od tog segmenta puno očekuje. Tradicionalno početkom svibnja većina domaćih kampova otvara svoja vrata, prvo to čine kampovi u Istri i na Kvarneru koji su bliže tržištima s kojih stižu kamping gosti.

U predsezoni su to većinom Slovenci, Austrijanci i Talijani, dok početkom sezone počinje stizati veći broj Nizozemaca i turista iz ostalih zemalja. Ugodnost njihova boravka povećana je i ove godine jer su naši kampovi posljednjih nekoliko godina znatno uložili u kvalitetu ponude i usluge i mogu se, kaže direktor ureda Kamping udruženja Hrvatske Adriano Palman, svrstati uz bok elitnoj europskoj konkurenciji.

Da se prate europski trendovi u poboljšanju kamping ponude, dokazuju i mnoga priznanja koja hrvatski kampovi svake godine dobivaju od prestižnih ADAC i AMVB-a koji upravo ocjenjuju kvalitetu i uslugu kampova u Europi, dodaje Palman ističući kako bi moglo biti još bolje kada bi se riješili najvažniji problemi koji koče dodatna ulaganja i razvoj kamping sektora.

Nakon prvosvibanjskih praznika, kada će mnogi kamping gosti pripremati svoje parcele za dolazak u glavnoj sezoni, dobar bi se trend, bude li lijepo vrijeme, u kampovima mogao nastaviti i tijekom svibnja, a znatniji porast broja gostiju očekuje se u lipnju oko blagdana Tijelova te početkom srpnja kada počinje vrhunac turističke sezone.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.