Hrvatski radio

Radio Pula

Jovanović: Na jesen studentski dom

04.02.2014.

15:40

Autor: Džana Banić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Studentski dom i menza u Puli bit će dovršeni do početka iduće akademske godine, najavio je za današnjeg obilaska gradilišta ministar obrazovanja Željko Jovanović.

Tako će konačno, ustvrdio je, biti riješen problem smještaja i prehrane koji godinama muči pulske studente i koči razvoj Sveučilišta Jurja Dobrile. 

U projekt studentskog doma i menze bit će uloženo ukupno 40 milijuna kuna, rekao je ministar obrazovanja Željko Jovanović. Građevinski radovi na dvama objektima u krugu stare pulske bolnice su pri kraju te slijedi opremanje, za što je prije nekoliko dana raspisan natječaj vrijedan 7,5 milijuna kuna.

Studentski restoran nudit će tisuću 200 obroka na dan, dom će imati ukupno 144 kreveta, pet soba bit će prilagođeno studentima s invaliditetom, dok će u 4 apartmana boraviti gostujući profesori. Ulaganjima u pulski kampus, tu ne bi trebao biti kraj, ali će se, rekao je Jovanović, novi projekti pokušati financirati novcem iz europskih fondova. S predstavnicima Sveučilišta ministar je razgovarao i o novim sveučilišnim programima.

Ministar je iz Pule pozvao znanstvene novake, koji se žale kako moraju napustiti zemlju jer ne mogu naći mjesto na domaćim sveučilištima, da dođu na Sveučilište Jurja Dobrile jer su na Odjelu za informatiku, kako je rekao, stalno otvorena mjesta za dvoje docenata.

Više u tonskom prilogu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.