Hrvatski radio

Radio Pula

Kajin: 'IDS je progutao Glas Istre'

09.05.2014.

15:00

Autor: Elvis Morina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Članovi Istarskih demokrata, Damir Kajin i Bruno Poropat, danas su u Puli komentirali sinoćnje donošenje GUP-a za Muzil, te posljednja događanja u istarskom tiskanom dnevniku 'Glasu Istre'.

Na Muzilu hoteli i golf

Ono što je bilo najsramotnije tijekom jučerašnje sjednice pulskoga Gradskog vijeća jest to da se vijećnica branila s dvadesetak zaštitara, rekao je danas u Puli Damir Kajin

Otkazima ograničeno izvješćivanje

Politika u Istri je jako dobro shvatila da ako želi ostati na vlasti, moraju kupiti medije i to su i učinili ali s javnim novcem. Kajin dalje predlaže da, s obzirom na to da je najveći vjerovnik 'Glasa Istre' Hrvatska poštanska banka, da onda država i uđe u 'Glas Istre'. Neka onda daju priliku samim zaposlenicima da osmisle uređivačku politiku i neka prema vlastitoj savjesti rade najbolje za čitatelje i građane Istre.

Bruno Poropat tvrdi kako je županijska politika upravljala prostorom ili preuzela glavnu ulogu u upravljanju prostorom u Istri. Upravljanje javnim resursima u Istri, kako medijskim tako i prostornim, prema mišljenju Kajina i Poropata isključivo ovise o politici i politika će u budućnosti biti jedina odgovorna za neuspjeh koji predviđaju.

Poslušajte više u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.