Hrvatski radio

Radio Pula

Kajin: Istra ima najviše kaznenih djela

14.04.2014.

17:51

Autor: Klara Dujmović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prema izvješću Ministarstva unutarnjih poslova, Istra ima najviše kaznenih djela u odnosu prema broju stanovnika, a učinkovitost istarske policije je najlošija, rekao je na konferenciji za novinare u Pazinu nezavisni saborski zastupnik Damir Kajin.

Primjerice, prošle je godine u Istri na sto tisuća stanovnika bilo 2.500 kaznenih djela, a razriješeno ih je samo 445. To po Kajinu govori o velikoj sprezi policije i politike, te DORH-a i politike.

Kajin je upozorio da ono što se nagomilavalo do prije godinu dana, odnosno do smjene na čelu Policijske uprave istarske, novi ravnatelj Policijske uprave ne može tek tako riješiti.

'Mi smo rekorderi i kad se tiče materijalne štete u gospodarskom kriminalu 2013. godine evidentirana je štea koju je obrađivala Policijska uprava istarska a tu su i štete koje se istražuju da ih je počinila loklana samouprava izražene iznosom od 662 milijuna kuna.' Istaknuo je Kajin. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

2 dana

SLUŠALICE

OŠ CENTAR