Hrvatski radio

Radio Pula

Kajin: Koliko Pula troši za promidžbu?

10.04.2014.

13:25

Autor: HRT

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nezavisni saborski zastupnik Damir Kajin upozorio je na početku jutrošnjeg zasjedanja Sabora kako već tri mjeseca od Grada Pule nije dobio odgovor na svoje zastupničko pitanje o tome koliko novaca troše za medije i PR, pa je od predsjednika Sabora Josipa Leke zatražio da utječe kako bi konačno dobio odgovor.

IDS-ov zastupnik Valter Boljunčić i drugi ta su pitanja, tvrdi Kajin, tražili od Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije i promptno su dobili odgovor. Ono što ja znam je trošak od preko tri milijuna kuna zajedno s komunalnim poduzećima, ali ne znam kome ide taj novac i mislim da bi javnost to konačne trebala doznati, ističe Kajin.

Saborsko zasjedanje nastavljeno je jučer započetom raspravom o programskom i financijskom izvješću HOO-a za 2012. godinu. Izvješću o radu HOO-a Vlada je dala negativnu ocjenu, obrazlažući to uočenim nepravilnostima i nejasnoćama oko financijskog poslovanja, posebno oko rada Sportske televizije.

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša jučer je u Saboru odbacio Vladine kritike te poručio da je, bude li potrebno, spreman i odstupiti s te dužnosti. Istaknuo je da ni jedna kontrola u HOO-u nije našla nijedan slučaj nezakonitog trošenja proračunskog novca.

Poslušajte izjavu Damira Kajina

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.