Hrvatski radio

Radio Pula

Kajin: Tko je dobio 45 mil. kuna kredita?

03.01.2014.

15:24

Autor: Elvis Mileta

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Istra sve više nazaduje, a za takvo je stanje najviše kriv IDS. Poručio je to u Puli nezavisni saborski zastupnik Damir Kajin, na samu godišnjicu svojega izbacivanja iz te stranke.

Pod znakom IDS-a pljačka se Istra. Radnici svaki dan gube posao, a istovremeno raste ionako prevelik birokratski aparat lokalne samouprave i takvo je stanje prosto neodrživo. Poručio je to s konferencije za novinare u Puli Damir Kajin

Kajin smatra da bi državno odvjetništvo svakako trebalo biti zainteresirano tko je to u Buzetu dobio kredit od 45 milijuna kuna, s kojim jamstvima i za koji projekt. Nije htio izravno reći, ali je bilo jasno da aludira na Stjepana Mrakovića, donedavnog predsjednika IDS-a Buzeta i šefa izbornog stožera župana Valtera Flege, kojega se u javnosti blisko povezuje s Darkom Višnjićem, jednim od lokalnih direktora Hrvatskih voda, koji je pod čudnovatim okolnostima kupio nekadašnji dvorac židovsko-mađarske obitelji Schulhoff kraj Padeja u Vojvodini, s golemim nasadima prvoklasnog merlota. 

Kajin ističe da se lopovluku u Istri svakako mora stati na kraj, a znakovito je i da je konferenciju za novinare održao baš 3. siječnja, točno godinu dana nakon što ga je IDS izbacio iz svojih redova.

Više poslušajte u tonskom prilogu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.