Hrvatski radio

Radio Pula

Kazne prijave zbog zlouporabe u rovinjskoj bolnici

11.02.2014.

15:40

Autor: Elvira Tripović/Elvis Mileta

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Četiri osobe iz Rovinja i jedna iz Pule osumnjičene su za zloporabu položaja i ovlasti u rovinjskoj Bolnici za ortopediju i medicinsku rehabilitaciju 'Prim dr. Martin Horvat'.

Nakon provedene kriminalističke istrage policija sumnjiči 67-godišnjeg muškarca da je kao odgovorna osoba, suprotno propisima i radi pribavljanja protupravne imovinske koristi, od studenog 2002. godine do travnja 2013. godine odobrio sebi isplatu dodatka na plaću od 25 posto. Time je bolnicu oštetio za nekoliko stotina tisuća kuna.

Preostale osumnjičene tereti se da su kao članovi Upravnog vijeća bolnice, iako su znali da je to suprotno propisima, ovlastili 67-godišnjaka da odobri isplatu stalnog dodatka na plaće za 21 djelatnika, što je on i učinio. Time je rovinjska bolnica od lipnja 2005. godine do listopada 2013. godine oštećena za nekoliko stotina tisuća kuna.

Policija je protiv osumnjičenih podnijela kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu.

***

Predsjednik Upravnog vijeća Valerio Drandić zajedno s novim upravnim vijećem postavio je i novog ravnatelja rovinjske bolnice, uz žestoko protivljenje dobrog dijela stručnog osoblja bolnice. Liječnici uglavnom drže da IDS kani prodati bolnicu, koja je inače na vrlo atraktivnoj lokaciji u Rovinju, pa bi zasigurno i ova današnja akcija policije mogla biti promatrana upravo u tom kontekstu, kao svojevrsni pritisak na zaposlenike.

Poslušajte što kaže sadašnji predsjednik Upravnog vijeća rovinjske bolnice Valerio Drandić i bivši i prozvani predsjednik Upravnog vijeća rovinjske bolnice Marino Folo.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.