Hrvatski radio

Radio Pula

Korak bliže novoj pulskoj bolnici

08.01.2014.

15:19

Autor: Čarles Gržinić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ovih će dana s radom početi Povjerenstvo za odabir izvođača radova na gradnji županijske bolnice u Puli, objavljeno je na redovitoj konferenciji za novinare. Bilo je riječi i o novome uređaju doniranome Odjelu ginekologije i porodništva, listama čekanja te novim specijalizantima.

Odjel ginekologije i porodništva već je tri tjedna bogatiji za uređaj kolposkop. Ravnateljica pulske opće bolnice Irena Hrstić za petak je najavila prvi sastanak deveteročlanog povjerenstva koje će se baviti odabirom izvođača radova na gradnji bolnice. Nakon analize dokumentacije raspisat će se međunarodni natječaj koji će biti otvoren 84 dana. Dok se čekaju novi prostori, i u pulskoj općoj bolnici gledaju se liste čekanja.

Uz nove prostore idu i specijalizacije. Nakon natječaja koji je završio krajem prošle godine, od 22 molbe odabrano je 16 novih specijalizanata koji bi na posao trebali stići nakon potpisa ministra zdravlja. Zbog malog broja prijavljenih kandidata ponovit će se natječaj za specijalizante hitne medicine i anestezije, zaključila je ravnateljica pulske Opće bolnice Irena Hrstić.

Više poslušajte u tonskom prilogu u kojem o donaciji vrijednoj sto tisuća kuna govori voditelj Odjela ginekološke onkologije dr. Dragan Belci.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.