Hrvatski radio

Radio Pula

Krenuo Veseli autobus sa Svetim Nikolom

05.12.2014.

10:57

Autor: Branko Biočić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prosinačke svečanosti za pulske su mališane počele Veselim autobusom .Uz djecu iz pulskih vrtića u autobus su se popeli likovi iz Trnoružice ali i Sveti Nikola.

Već 8. godinu zaredom pulskim se ulicama u ovo vrijeme vozi Veseli autobus. Projekt je osmislila Udruga Birikina koja svake godine mališanima dječjih vrtića u autobusu ispriča jednu priču. Ove je godine red došao na Trnoružicu.

Priču smo malo promijenili od one autohtone. Evo vrijedan tim Kristina, Iva, Marin, Aleksandra, Petra i ja, te Diego i Goran osmislili smo zajedno priču koja je interaktivna, koja uključuje djecu u sam sadržaj, rekla je Vesna Mileta iz Udruge Bririkina.

Ružica Koraca, stručna suradnica u projektu ističe kako Veseli autobus ima 16 besplatnih vožnji za vrtiće koje su potpomognuli Grad Pula i Pulapromet. To je besplatan projekt, a ove godine smo uveli da subotu imamo vožnju i za ostale građane koji ne mogu ući u tih 16 vožnji, dodaje Koraca.

Pozdrav svima, ja sam Trnoružica i pozivam svu djecu u veseli autobus, rekla nam je Iva Gajić, u ulozi Trnoružica. Dok je Marin Janković u ulozi princa Filipa rekao kako spašava našu djevu koja je zaspala dubokim snom.

Djeca su jako vesela, svi su razigrani i jedva čekaju da Trnoružica pokaže svoje umijeće plesanja, čulo se. Pulske je mališane sa svojom košarom darova iznenadio i Sveti Nikola koji je također ušao u Veseli autobus.

U nastavku možete poslušati tonski prilog i pogledati galeriju fotografija iz Veselog autobusa.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.