Hrvatski radio

Radio Pula

Lipanj dobro počeo, nastavak sezone obećavajuć

09.06.2014.

14:01

Autor: Klara Dujmović, Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Istri više od sto tisuća turista! Najviše je, dakako, Austrijanaca i Nijemaca čija djeca od blagdana Duhova do Tijelova imaju školske praznike. Ipak, turistički iznimno uspješan lipanj ne treba uspoređivati s prošlogodišnjim, jer su lani ovi vjerski blagdani bili u svibnju.

Prvi lipanjski vikend u Istri je obilježio značajniji dolazaka stranih turista. Preko triju istarskih graničnih prijelaza od petka do nedjelje navečer stiglo je gotovo 134 tisuće stranih gostiju.

Istodobno Istru je, kako je izvijestila istarska policija, napustilo oko 70 tisuća putnika. Prema najavama županijske Turističke zajednice, ovoga prvog udarnog turističkog tjedna u Istri se planira ostvarenje od 160 tisuća noćenja. 

***

U Rovinju pravi ljetni dan. I po visokim temperaturama i po žamoru turista na ulicama. Nakon razgledavanja na plus trideset mnogi su predah potražili u hladu. Grad je predivan, slikovit, sačuvane arhitekture; obiteljskog ozračja. Upravo su ga zbog toga mnoge obitelji iz Austrije i Njemačke odabrale za odmor. Zahvaljujući njima lipanj je odlično počeo i u kampovima. Gosti su na prijavu čekali u redovima.

Maistra lani investirala 219 mil. kuna

Kvaliteta kampova ove je sezone podignuta. U njih se znatno investiralo. Baš kao i u uređenje plaže podno rovinjskih hotela. Smještaj s pet zvjezdica zaslužuje i takvo kupalište. Luksuzno sunčalište i bar na plaži udovoljiti će i najzahtjevnijem gostu. Ovogodišnje ulaganje od 350 milijuna kuna trebalo bi donijeti i veći profit.

Planirali smo i računamo na 5,6% više prihoda nego što smo ga imali 2013. godine i prilično sam uvjeren u ovom trenutku da bi se to moglo i dogoditi, kaže predsjednik Uprave rovinjske Maistre Tomislav Popović

Lipanj je turistički dobro počeo. A i najave za nastavak sezone - obećavaju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.