Hrvatski radio

Radio Pula

Loše vrijeme moglo bi skratiti turističke boravke u Istri

21.07.2014.

15:27

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Proteklog je vikenda na istarski Poluotok stiglo oko 136 tisuća stranaca pa se čini, kako je unatoč nešto slabijem dolasku nego u istom razdoblju lani, prava turistička sezona napokon počela. Najviše gostiju odmara se u Umagu gdje se održava teniski ATP turnir. No loše vrijeme koje je ponovno zahvatilo Istru moglo bi skratiti odmore turista.

 

Pojačan promet na istarskim graničnim prijelazima i ulazima u turistička središta ovoga je vikenda pokazao kako je dugoočekivana špica turističke sezone napokon počela. Istarski smještajni kapaciteti polako su se počeli puniti intenzitetom uobičajenim za srpanj, a prema najavama turističkih djelatnika, pojačan broj gostiju, posebice Nijemaca, u Istri se očekuje upravo ovih dana.

Ipak bojazan, posebice u kamping sektoru koji sa stabilnim brojkama ulazi u vrhunac turističke sezone, budi loše vrijeme. Loši vremenski uvjeti, bez obzira na dobre najave za ostatak srpnja i kolovoz, mogli bi skratiti turističke boravke, kaže direktor ureda Kamping udruženja Hrvatske Adriano Palman.

U ovo doba godine najbolje su popunjeni umaški turistički objekti. Na tamošnjem teniskom ATP turniru očekuje se čak 80 tisuća gostiju. A uz teniske mečeve, pripremljen je i bogat popratni program, kaže izvršna direktorica turnira Arlen Brozić ističući važnost turnira za turističku promidžbu.

Unatoč nešto slabijem dolasku gostiju nego lani u ovo vrijeme, prema sadašnjim naznakama, prava turistička sezona u Istri je počela, a očekuje se i da će turističke brojke od drugog vikenda i u kolovozu napokon biti one prave za špicu sezone.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.