Hrvatski radio

Radio Pula

Luka, prva beba 2014. u pulskom rodilištu

01.01.2014.

10:17

Autor: Dorina Tikvicki

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Mali Luka prva je beba u Istri u 2014. godini. Sin Vesne Mandić Pejković i Gordana Pejkovića rođen je 18 minuta nakon ponoći, težak je 3.760 grama i dug 52 centimetra.

Nakon Luke u prvih sat vremena nove godine rođena su još dva dječaka. Prema riječima primarijusa doktora Davora Zoričića, svi su porođaji protekli bez komplikacija, a novorođenčad je ocijenjena maksimalnim Apgar indeksom vitalnosti. Roditelji malog Luke odlučili su donirati dvije tisuće 14 kuna, koje su im za prvu rođenu bebu u godini uručili predstavnici Grada Pule.

Porod je protekao u redu a mama Vesna i sinčić Luka su dobro. Dio atmosfere iz pulskog rodilišta u razgovoru za naš Jutarnji program, prenijela je dežurna doktorica Mirela Markanović Mišan. 

Rekla da je na porodu bio i sretni tata maloga Luke koji je također sve odlično podnio! Ali, noćas je u pulskome rodilištu bilo prilično živahno, jer su u prvim satima Nove uz Luku pristigla još dva dječaka, ispričala je dr. Mišan. 

Poslušajte razgovor Gabrijele Galant Jelenić s doktoricom Markanović Mišan.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.