Hrvatski radio

Radio Pula

13:55 / 27.11.2014.

Autor: Jasminka Kalčić

Lukšić grupa preuzela Istraturist

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Danas se dogodila, prema mnogima, najveća transakcija u povijesti hrvatskoga turizma. Lukšić grupa preuzela je umaški Istraturist od Zagrebačke banke. Time je vodeću poziciju u hrvatskome turizmu izgubio Valamar, a na čelo je zasjela Plava laguna.

Lukšić grupa preuzela je umaški Istraturist od Zagrebačke banke konačnim zaključenjem transakcije sklopljene krajem kolovoza ove godine. Porečka Plava Laguna, tvrtka iz grupacije Lukšić, vlasnik je 93,04 posto dionica umaškog Istraturista. Time je, sada i službeno, nastala najveća turistička grupacija u Hrvatskoj, koja raspolaže s oko 46 tisuća kreveta i prihodom od 1,4 milijarde kuna.

Novi je direktor umaškog Istraturista Ronald Korotaj, dosadašnji direktor Korporativnih funkcija i pravnih poslova Plave Lagune. Dosadašnji direktor Istraturista Željko Kukurin od prvog srpnja iduće godine preuzima funkciju predsjednika uprave Valamar Rivijere, novog društva pod kojim je objedinjeno poslovanje dosadašnjih nekoliko Valamarovih poduzeća.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.