Hrvatski radio

Radio Pula

Međunarodni dan osoba s invaliditetom

03.12.2014.

13:28

Autor: Jasminka Kalčić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

3. prosinca obilježava se kao Međunarodni dan osoba s invaliditetom. U Hrvatskoj živi oko 450 tisuća osoba s invaliditetom, ili 10 posto stanovništva. Svoj su Dan proslavili i u Savezu osoba s invaliditetom Istarske županije u Puli.

Skromno slavimo, rekli su nam u Savezu, tužeći nam se pritom kako nemaju potporu Grada kakvu zaslužuju. Ističu da ih Grad uporno pokušava izbaciti iz prostora gdje sada djeluju, u Zadarskoj 8.

Iz Grada pak stiže demantij. U pisanome priopćenju, među ostalime ističu da je Savez Udruga osoba s invaliditetom onemogućio korištenje prostora u Zadarskoj 8 drugoj Udruzi a kojoj je to pravo pripadalo. Gvido Radolović nasilno je promijenio brave i stoga je toj Udruzi Grad otkazao mogućnost korištenja prostora. Sve je sad u sudskome postupku. No iz Grada također ističu da su upravo gospodinu Radoloviću dodijelili još dva druga prostora gdje Udruga može obavljati svoje poslove.

Mi bismo dodali samo na kraju, žalosno je što se na Međunarodni dan invalida umjesto zajedništva govori očito o svađama među Udrugama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.