Hrvatski radio

Radio Pula

Miletić posjetio štrajkaše u Areni

27.02.2014.

14:10

Autor: Slađana Bukovac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pulski gradonačelnik Boris Miletić jutros je obišao pogone tvornice trikotaže Arena i razgovarao s radnicima koji su u štrajku od petka jer devet mjeseci nisu primili plaće. Gradonačelnik im je ponudio pomoć.

Radnice i gradonačelnik razgovarali su u pogonu s ugašenim strojevima. Radnicima je obećao pomoć iz socijalnih programa Grada te potporu u traženju stručnih kadrova. 

Osigurali smo županijski kredit i županijsko jamstvo putem Istarske razvojne agencije, kaže gradonačelnik Boris Miletić. Podsjetio je da je Modna kuća Arena privatna tvrtka, ali da joj je Grad i dosad pomagao osiguravanjem kredita i obročnom otplatom komunalnih obveza. Pa će i sada pomoći, obećao je Miletić objašnjavajući: Njihovi zahtjevi su bili prema određenim programima Grada Pule, koje ćemo im osigurati, i oni će dakle, svi koji to žele, doći na razgovor u naše službe kako bi ostvarili svoja prava. Grad će pomoći i u potrazi za odgovarajućim stručnjacima. 

Mi smo za rad, a ne za glad

Veći dio odgovornosti ipak moraju snositi njezini vlasnici i oni koji njome upravljaju. Upravu tvrtke su napustili i tehnički i komercijalni direktor. Ostala je samo generalna direktorica Snježana De Gravisi. Tvrdi da je tvrtku preuzela s 18 milijuna kuna duga. Kaže da zna kako je neisplata plaća kazneno djelo, ali joj se mora dokazati da je novac imala, a plaće nije htjela isplatiti.

Više poslušajte u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.