Hrvatski radio

Radio Pula

Mimohod branitelja Istarske županije

05.08.2014.

11:46

Autor: Čarles Gržinić, Klara Dujmović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dan domovinske zahvalnosti, Dan pobjede te Dan Hrvatskih branitelja Koordinacija udruga proteklih iz Domovinskog rata Istarske županije, danas u Puli obilježava Drugim mimohodom branitelja Istarske županije.

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja

U Puli mimohod branitelja Istarske županije u organizaciji Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata. Sedamstotinjak njih iz cijele Istre te branitelji i građani iz ostalih djelova Hrvatske u mimohodu su prošli od parka Franje Josipa, preko Rive i šetališta Giardini do Doma hrvatskih branitelja. Na taj su način obilježili Dan domovinske zahvalnosti i Dan pobijede, 5. kolovoza, te se prisjetili svih hrvatskih branitelja.

U Istri inače djeluje četrdesetak braiteljskih Udruga, a ovo je njihov drugi mimohod. Na ovaj dan godine 1995. hrvatska braniteljica i sudionica Oluje Slavica Porubić Kuka bila je u Kninu, a danas, u koloni branitelja u Puli.

Sudionici su nakon mise i polaganja vijenaca na pulskom Gradskom groblju i u parku Franje Josipa, šetnju Pulom završili u pulskom Domu hrvatskih branitelja. O značaju mimohoda govori član Organizacijskog odbora Zdenko Požgain.

Više možete poslušati u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.