Hrvatski radio

Radio Pula

Mirela Holy razočarana odgovorom Vlade

09.01.2014.

15:58

Autor: Elvis Morina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Vlada je danas na zatvorenoj sjednici odgovorila nezavisnoj zastupnici Mireli Holy na pitanje o prenamjeni zemljišta na poluotoku Muzil u Puli. Na tom području Grad Pula planira razvoj projekta Brijuni rivijera kojem se protivi inicijativa građana Volim Pulu.

Razočarana sam odgovorom Vlade, očekivala sam konkretan odgovor o budućnosti i vrijednosti projekta, a dobila sam odgovor u kojem Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja pere ruke od bilo kakve odgovornosti u vezi s praksom da se tako veliki projekti provode na netransparentan način.

Daljnje uključivanje građana kroz javni dijalog, prema ovom odgovoru, ovisi o činjenici hoće li zaista na Muzilu biti izgrađeno golfsko igralište kada će se morati izraditi procjena utjecaja na okoliš, istaknula je Mirela Holy.

Područje Muzil zauzima petinu grada Pule i do sada se pokazalo kao važno pitanje za građane jer se na posljednja dva skupa okupilo više od tisuću građana. Svaka odluka koja se donosi jednostrano i izravnom pogodbom otvara mnoga pitanja, ponajprije zbog dosadašnjeg iskustva građana koji već neko vrijeme pušu i na hladno.

Više poslušajte u tonskom prilogu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.