Hrvatski radio

Radio Pula

Multimedijalni vodič Pula+ Heritage Tour

17.06.2014.

15:52

Autor: Danijela Dorani

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kulturno-turistička ponuda Grada Pule obogaćena je novim multimedijalnim vodičem 'Pula+ Heritage Tour' koji je danas predstavljen javnosti. Riječ je o aplikaciji za pametne telefone putem kojih turisti sve više kreiraju svoje boravke u odabranim odredištima pa će odsad to moći činiti i kada je u pitanju Pula.

Mobilna aplikacija 'Pula+ Heritage tour' kulturni je vodič grada Pule i odgovor na tehnološki sve zahtjevnije tržište. Sadržava dvije rute o kulturnim i povijesnim znamenitostima grada: Rimsku Pulu i Austrougarsku Pulu.

Putem interaktivne karte, galerije fotografija i popratnoga teksta, aplikacija vodi korisnike kroz 70-ak lokaliteta, omogućuje lakše snalaženje i bržu dostupnost informacija, preporučuje kulturne događaje u gradu. No osim turistima, vodič bi mogao otkriti nepoznatu Pulu i njezinim građanima budući da sadržava i neke zanimljive i ne toliko poznate povijesne činjenice.

Uz Arheološki, u kreiranju vodiča sudjelovali su i Povijesni i pomorski muzej Istre, pulska Turistička zajednica i Mara d.o.o. Aplikacija će se redovito, kako je najavljeno, nadograđivati i ažurirati, a moguće ju je besplatno preuzeti s internetskih stranica Turističke zajednice grada Pule.

Poslušajte više u tonskom prilogu u kojem o vodiču govori i ravnatelj Arheološkog muzeja Istre Darko Komšo.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.