Hrvatski radio

Radio Pula

Na Histriji 2014. - 176 izlagača

04.02.2014.

14:41

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Puli će se od četvrtka do subote (6. do 8. veljače) održati 21. izložba hrane i pića Histria. Organizator Županijska gospodarska komora Pula najavila je danas dolazak 176 izlagača iz 14 hrvatskih županija, predstavit će se i novi proizvodi na tržištu te održati okrugli stolovi, predavanja i prezentacije.

Ovogodišnja 21. Histria okupit će proizvođače hrane i pića iz svih dijelova Hrvatske i bit će prilika za razmjenu iskustava, plasman proizvoda na tržištu, ali i sklapanje novih poslova.

Čak 53 izlagača predstavit će se s 32 nova proizvoda i njima će na otvorenju biti dodijeljena posebna priznanja. Iz Istre dolaze 44 izlagača, a devet ih nudi nove proizvode. Moći će se tako primjerice kupiti marmelade, med, sirupi, tjestenina, sirevi, vina.  

U sklopu Histrije održat će se i bogat edukativni program: predavanja, prezentacije i okrugli stolovi koji bi, kaže predsjednica pulske Županijske gospodarske komore Jasna Jaklin Majetić, trebali ponuditi odgovor na to kako od ideje i inovacije doći do komercijalnog i kvalitetnog  proizvoda na hrvatskom i europskom tržištu.

Histria se otvara u četvrtak u 11 sati. Prvog dana sajma i u petak bit će otvorena do 19 sati, a zadnjeg dana u subotu do 17. Ulaz je besplatan.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.