Hrvatski radio

Radio Pula

Nagrađeni poduzetnici na natječaju 'Imam ideju'

17.12.2014.

13:32

Autor: Petra Neuner Geržinić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Istarska je županija nagradila najbolje od 18 pristiglih projekata na natječaj 'Imam ideju'. Pomoć je to kreativnim poduzetnicima koji će nagrade u iznosu od 50 tisuća, 30 ili 20 tisuća kuna iskoristiti za proizvodnju svojih inovacija. Neki su proizvodi već na tržištu, a ponude stižu i iz inozemstva.

Igra Mediteranaut je najbolji projekt u Istarskoj županiji prijavljen na natječaj. Od autorice igre 'Osvoji Jadran' Sanje Vale Čupić stiže nova društvena igra upoznavanja Mediterana kroz ulogu nautičara.

Inovator Romano Bruno Leskovec osvojio je drugu nagradu za aparat za brušenje žileta koji produžuje rok trajanja proizvodu. Na tržište će za mjesec dana. Treće mjesto je pripalo stroju za aromatiziranje prostora Bernarda Čupića i partnera. Koristi se u kliničkoj aromaterapiji, hotelima, trgovačkim centrima ili prostorima gdje se okuplja veliki broj ljudi.

Istarski župan Valter Flego ističe kako su inovacije, izvoz i investicije definitivno put prema izlasku iz krize. Natječaj 'Imam ideju' postat će tradicionalan u Istarskoj županiji, a ideju će preuzeti i ostali župani u Hrvatskoj.

Poslušajte više u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.