Hrvatski radio

Radio Pula

Nakon 23 godine IDS dobiva novog predsjednika

14.02.2014.

08:54

Autor: Hrvatski Radio

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon što su provedeni unutarstranački izbori u svim organizacijskim jedinicama Istarskog demokratskog sabora (IDS), na današnjem 25. izbornom saboru stranke nakon 23 godine bit će izabran novi predsjednik IDS-a.

Sabor IDS-a održat će se u porečkom hotelu "Parentium" s početkom u 17 sati. 

Aktualni predsjednik Ivan Jakovčić odlučio je napustiti tu funkciju. Jedina pristigla kandidatura za predsjednika IDS-a je ona pulskog gradonačelnika i dosadašnjeg potpredsjednika stranke Borisa Miletića, potvrdili su u IDS-u.  

Tako bi Miletić trebao postati treći predsjednik IDS-a i zamijeniti najdugovječnijeg predsjednika jedne političke stranke u Hrvatskoj. Naime, od 14. veljače 1990., kada je stranka osnovana, do 7. srpnja 1991. funkciju predsjednika te stranke obnašao je Ivan Pauletta, a od tada pa do 2014. Ivan Jakovčić. 

Kandidirao sam se jer sam siguran da imam dovoljno znanja, sposobnosti i iskustva da preuzmem vođenje stranke kako bih joj dao novu energiju i novi zamah, potpuno svjestan izuzetno velike odgovornosti, rekao je za Hinu Boris Miletić dodavši kako su "promjene potrebne i svakako će ih biti" te kako ima, kako je rekao "drugačiji karakter i stil od Jakovčića".  

Miletić je kao član IDS-a aktivniju političku karijeru započeo 2001. kada je postao vijećnik Skupštine Istarske županije. Nekoliko godina poslije postao je član Poglavarstva grada Pule, a 2006. osvojio je prvi gradonačelnički mandat. Bio je i saborski zastupnik, a 2010. postao je potpredsjednik stranke.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.