Hrvatski radio

Radio Pula

Nakon izvrsnog kolovoza - dobra posezona

30.08.2014.

15:43

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Posljednji vikend u kolovozu u znaku je smjene turista. No, premda smo na kraju glavne sezone, velik broj gostiju i dalje stiže na Poluotok. Turistički kolovoz bio je izvrstan, a dobre su najave i za posezonu u rujnu.

Nakon lošeg početka sezone u Istri su u kolovozu ipak nadoknađeni minusi iz srpnja. Broj noćenja i dolazaka za 3 je, odnosno 2 posto bolji nego lani i nadmašio je rekordan prošlogodišnji kolovoz, ističe direktor županijske Turističke zajednice Denis Ivošević. Optimistično najavljuje i dobar buking za posezonu.

I u najvećem istarskom gradu Puli optimistično dočekuju rujan. U ovo vrijeme u Puli se tradicionalno zbog festivala za mlade Dimensionsa i Outlooka ostvaruje najveći broj noćenja u godini, a tako će, kaže direktorica pulske Turističke zajednice Sanja Cinkopan Korotaj, biti i ove godine.

Dobru posezonu očekuju i u Rovinju gdje je dosad ostvareno više od 2 milijuna i 400 tisuća noćenja, ističe direktorica tamošnje Turističke zajednice Odete SapačUnatoč dobrim očekivanjima, rezultati u posezoni ovisit će i o lijepom vremenu, kojeg je nažalost ove godine u Istri bilo malo. Poboljša li se vrijeme u rujnu, dobri bi se rezultati mogli ostvariti i u kampovima koji uvelike ovise o vremenskim uvjetima.

 

Više saznajte u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

3 dana

EUROPA 27

SLAVEN KLIČEK