Hrvatski radio

Radio Pula

Nastavlja se monitoring sredozemne medvjedice

30.08.2014.

16:10

Autor: Branko Biočić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Grupa "Sredozemna medvjedica" danas je u Puli objavila službene rezultate obdukcije uginule životinje, koja se u posljednje vrijeme često pojavljivala na ovdašnjim plažama. Ohrabruje saznanje da pulska "Adriana" nije jedini primjerak u našemu moru.

Obdukcija je pokazala da je pulska "Adriana" uginula zbog bakterijske upale pluća, zatajenja srca i degenerativnih starosnih promjena. Sva saznanja poslužit će za danja istraživanja i praćenje "morskega čovika", rekli su na konferenciji za novinare domaći i inozemni stručnjaci koji sredozemnu medvjedicu prate već 20 godina.

Uginula sredozemna medvjedica, srećom nije jedini primjerak u našem moru. Po riječima predsjednice Grupe "Sredozemna medvjedica" Jasne Antolović, u zadnjih nekoliko dana stiglo je čak pet dojava i to s područja Primoštena, Prokljanskog jezera i Velebitskog kanala.

Aktivisti udruge zahvljuju svim građanima i ribarima, posebice javnoj ustanovi rta Kamenjak na pomoći i pruženim informacijama koje su pridonijele da bolje upoznamo i zaštitimo sredozemnu medvjedicu, "morskega čovika", rijetku morsku vrstu.

Poslušajte tonski zapis. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

4 dana

SLUŠALICE

OŠ CENTAR