Hrvatski radio

Radio Pula

Natječaj za 225 mil. kuna iz europskih fondova

27.01.2014.

15:38

Autor: Džana Banić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Centru za Europsku uniju i međunarodnu suradnji u Balama predstavljen je prvi veliki natječaj iz strukturnih fondova namijenjen malim i srednjim poduzetnicima.

Pedesetak istarskih poduzetnika okupilo se u Balama kako bi doznali pojedinosti o natječaju za 225 milijuna kuna iz europskog fonda, koji su namijenjeni isključivo privatnom sektoru. 

Pola novca namijenjeno je projektima u turizmu. Druga polovica namijenjena je proizvodnji koja će otvoriti nova radna mjesta, posebice u energetici, ekologiji i izvozu. Javni sektor u Istri bio je jedan od najuspješnijih u privlačenju novca iz pretpristupnih fondova - ostvareno je 350 projekata vrijednih više od 110 milijuna eura.

Dragocjeno je to iskustvo koje bi trebalo pomoći i istarskim poduzetnicima da za svoje projekte dobiju što više bespovratnog novca iz mnogo izdašnijih strukturnih fondova planiranih u europskom proračunu do 2020. godine.

Više o natječaju u tonskom prilogu govorio županijski pročelnik za međunarodnu suradnju Oriano Otočan.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

4 dana

SLUŠALICE

OŠ CENTAR