Hrvatski radio

Radio Pula

Natječaj za gradnju pulske bolnice

31.01.2014.

14:36

Autor: Elvis Mileta

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ministar zdravlja Rajko Ostojić u Puli je otvorio javni natječaj za sudjelovanje u projektu gradnje nove Opće bolnice. Uz KBC Rijeka, pulska će bolnica biti najznačajnija investicija u hrvatskom zdravstvu, istaknuo je Ostojić.

Novu opću bolnicu u Puli političari grade već dvadeset godina, ali se još nije postavio ni temeljni kamen. Točnije, temeljni stupovi postoje, no oni su postavljeni još daleke 1978. godine kada se gradila zgrada pulskog rodilišta. Još se onda spominjao projekt bolnice pod jednim krovom, koji do danas nije realiziran. U međuvremenu se pulska bolnica preselila na novu lokaciju u nekadašnju Vojnu bolnicu, koju je JNA napustio početkom devedesetih. Na staroj adresi tada ostaju odjel radiologije, rodilište i zarazni odjel, te počinje bitka za gradnju nove zgrade u kojoj bi bile smještene sve medicinske djelatnosti.

Projekt je konačno završen i danas je ministar Ostojić pritiskom na gumb tipkovnice otvorio međunarodni tender vrijedan 470 milijuna kuna bez PDV-a.

Natječaj za sudjelovanje u projektu bit će otvoren 60 dana, objavljuje se u Narodnim novinama i Službenom listu Europske unije, a nakon toga će, opet javno, biti odabrani najbolji ponuđači koji će nakon toga bolnicu početi doista i graditi.

Nova pulska bolnica prostirat će se na 43 tisuće četvornih metara, bit će opremljena s najsuvremenijom medicinskom opremom, a prema uvjetima natječaja, mora biti dovršena za tri godine.

Više poslušajte u tonskom prilogu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.