Hrvatski radio

Radio Pula

Nema govora o prodaji rovinjske bolnice

22.01.2014.

15:48

Autor: Elvira Tripović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Novoimenovani ravnatelj Bolnice za ortopediju i rehabilitaciju u Rovinju može nam pomoći da od bolnice napravimo veliki europski centar zdravstvenog turizma i to je razlog zašto smo ga izabrali.

Izjavio je predsjednik Upravnog vijeća te rovinjske bolnice Valerio Drandić komentirajući prigovore o izboru višeg fizioterapeuta za bolničkog ravnatelja. Potvrdio je i da policija istražuje moguće nepravilnosti u isplati nekih plaća u bolnici. Župan Valter Flego pak opovrgava nagađanja o prodaji rovinjske bolnice. 

Marinko Rade, novi ravnatelj rovinjske Bolnice za ortopediju i medicinsku rehabilitaciju 'Prim. dr. Martin Horvat', istaknuti je stručnjak i priznati znanstvenik u oblasti fizikalne terapije. Hrvatska država nema ni namjeru ni mogućnosti ulagati u bolnicu u Rovinju, a novca nemaju ni Istarska županija i Grad Rovinj, dok nam je za zaduživanje prioritet opća bolnica u Puli, izjavio je predsjednik Upravnog vijeća rovinjske bolnice Valerio Drandić obrazlažući zašto se u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja priprema kandidiranje dijela programa bolnice za strukturne fondove Europske unije. 

Godinama se traži rješenje za rovinjsku bolnicu. I dosad su je pohodili mogući investitori, ali nitko nije bio spreman uložiti potrebnih 60 do 70 milijuna eura. Drandić je uvjeren kako će novoimenovani ravnatelj Marinko Rade svojim menadžerskim sposobnostima i kontaktima to promijeniti.

Izvidi policije u Bolnici za ortopediju i medicinsku rehabilitaciju 'Prim. dr. Martin Horvat', zaključio je Drandić, nemaju nikakve veze s izborom novog ravnatelja koji će, kako je najavljeno, dužnost preuzeti 3. veljače.

Više u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.