Hrvatski radio

Radio Pula

14:54 / 10.02.2014.

Autor: Danijela Dorani

Nezadovoljstvo članova inicijative 'Naš potok'

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tražimo jasne i poštene uvjete za rad, što nam iz Grada Pazina onemogućavaju, poručili su s konferencije za novinare nezadovoljni članovi građanske inicijative 'Naš potok' uoči sutrašnjeg sastanka novoosnovane radne skupine za uređenje vodotoka Pazinčice.

Iz Grada pak poručuju da se radi transparentno i prema propisima. Građanska inicijativa 'Naš potok' prikupila je više od dvije tisuće potpisa građana koji traže odustajanje od projekta Hrvatskih voda uređenja korita vodotoka Pazinčice.

U svrhu izrade strategije zaštite i razvoja toga prirodnog resursa, osnovana je radna skupina koju čine predstavnici Grada Pazina, Turističke zajednice srednje Istre, ustanove Natura Histrica, Hrvatskih voda i inicijative Naš potok. No uoči prvoga sastanka, najavljenog za sutra, predstavnici te inicijative izrazili su nezadovoljstvo, kako kažu, prekršenim dogovorima od Grada. 

Martin Čotar s nekoliko vrlo konkretnih i kvalitetnih prijedloga aktivno sudjeluje u potrazi za najboljim rješenjem za Pazinčicu, a predstavlja građane, rekao je pazinski gradonačelnik Renato Krulčić odgovarajući na primjedbe Inicijative.

Sastanak će se održati u utorak ujutro, na njemu će biti svi članovi radne skupine, pa će se valjda i razjasniti moguće nejasnoće, a sve radi zaštite i razvoja prirodnoga resursa vodotoka Pazinčice što je svima, barem tako tvrde, jedini cilj.

Više poslušajte u tonskom prilogu u kojem govori i koordinatorica Inicijative Marina Ladavac Sertić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.