Hrvatski radio

Radio Pula

Nezavisna lista Filipa Zoričića o organizaciji parkiranja na području grada Pule

20.06.2022.

16:51

Autor: Tatjana Kaštelan / HRT Radio Pula

Predstavnici Nezavisne liste Filipa Zoričića na konferenciji za novinare

Predstavnici Nezavisne liste Filipa Zoričića na konferenciji za novinare

Foto: Tatjana Kaštelan / HRT

Porast broja vozila u ljetnim mjesecima uzrokuje prometno zagušenje i negativno djeluje na lokalno stanovništvo. Organizacija parkiranja na području grada Pule bila je tema konferencije za novinare predstavnika Nezavisne liste Filipa Zoričića.


Predstavljen je izmijenjen prijedlog parkirališnih zona u Puli. Ako se usvoji na sutrašnjem Gradskom vijeću, ići će se na kreiranje tomu prilagođenih cijena parkinga u Puli.

Nedostatak parkirnih mjesta velik je problem s kojim se najviše susreću stanari koji žive na području mjesnih odbora Stari Grad i Arena, rekao je Kristijan Biteri, gradski vijećnik s Nezavisne liste Filipa Zoričića.


Također, valja istaknuti da se uvodi i sustav 'Park&Ride' parkirališta na Gregovici i Mandraču; omogućavaju se dodatni parkirni kapaciteti te je s tog mjesta omogućen prijevoz do centra grada.


Nadovezao se vijećnik Ivan Žagar koji je istaknuo kako se s prijedlogom izmjene organizacije parkiranja na području grada Pule htjelo rasteretiti centar grada.


Moramo napomenuti da je sustav 'Park&Ride' ideja prošle gradske vlasti koja će sada krenuti s primjenom u praksi, dodao je Kristijan Biteri. Uz sve to u obzir je uzet velik broj primjedbi i prijedloga građana putem provedenog e-savjetovanja, poručili su vijećnici Ivan Žagar, Kristijan Biteri, Ivana Mohorović i Dušanko Babić.


Donošenje Odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja na području Grada Pule na dnevnom je redu sutrašnje sjednice Gradskog vijeća. Ako bude usvojena, ide se na kreiranje cijena za parking zone.


Opširnije poslušajte u nastavku.

Na inicijativu građana zona naplate u odnosu na postojeću proširuje se na Mjesni odbor Arena. A zbog očuvanja starogradske jezgre te nedostatka parkirnih mjesta četiri parkirališta od kojih su tri slijepe ulice na području Mjesnog odbora Stari Grad bila bi osigurana samo za stanare.

Kristijan Biteri, gradski vijećnik s Nezavisne liste Filipa Zoričića

Organizacija parkiranja na području grada Pule

Organizacija parkiranja na području grada Pule

Foto: Tatjana Kaštelan / HRT

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Vijesti Radio Pule

Vijesti Radio Pule su na programu radnim danom u 10, 12, 13 i 17 sati, subotom i blagdanom u 10, 12 i 13, a nedjeljom u 10, 12 i 15 sati. Izvještavamo o aktualnostima iz Istarske županije, zemlje i svijeta, nakon čega slijedi vremensko izvješće i prognoza.

Poslušajte u Slušaonici