Hrvatski radio

Radio Pula

Novi letovi od sredine travnja

04.03.2014.

13:29

Autor: Klara Dujmović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pulska zračna luka i ove godine očekuje dobre poslovne rezultate. Od sredine travnja uvode se novi letovi zahvaljujući kojima će biti povezana sa svim dijelovima Europe.

Među novim čarter ili redovitim letovima su i oni koji će Pulu povezati s Dublinom, Pragom i jugom Francuske.Od sredine travnja Pula će dva puta na tjedan biti povezana s Dublinom. I to ponovno nakon mnogo godina. Od te se linije puno očekuje, posebice stoga što će letove na njoj obavljati jedna od najstarijih irskih zrakoplovnih kompanija.

Popunjenost njihove putničke tarife je negdje oko 85 do 90 posto. Tu očekujemo više od 20 tisuća Iraca da bi trebalo biti ove godine u Istri. Što je uz Dubrovnik, gdje jedino leti, Pula druga točka u Hrvatskoj i to procjenjujemo jednom od većih stvari koje smo napravili. Rekao je direktor Zračne luke Pula Svemir Radmilo.

Uz to, Pula će četiri puta na tjedan biti povezana s Pragom. Također, čarterima i redovitim linijama bit će povezana i s jugom Francuske. I ove se godine iz Rusije i Ukrajine očekuje, kao i lani, oko 360 tisuća putnika, a možda bude i povećanje od 10 do 15 posto.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.