Hrvatski radio

Radio Pula

Novigrad: 'Ajmo svi na trg'

20.03.2014.

11:06

Autor: Čarles Gržinić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Novigradska gradska knjižnica pokretač je građanske inicijative 'Ajmo svi na trg'. Nakon dobivenih 14.231 kune na natječaju koji je raspisala Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva iz Pule, u Novigradu je počelo uređenje poligona za edukaciju djece u prometu.

Tridesetak volontera pripremilo je i obojilo 400 metara četvornih velik poligon na kojem su prikazane moguće prometne situacije, primjerice na raskrižju, kružnom toku, u jednosmjernoj ili slijepoj ulici te na parkiralištima. Sve to pripremljeno je radi oživljavanja glavnoga gradskog trga na kojem bi se roditelji i njihova djeca družili i učili vožnju bicikla, tricikla, automobila na električni pogon, romobila i drugih sredstava kojima se djeca koriste u prometu.

Da bi novigradska djeca dobila prave informacije kako se ponašati u prometu, pomoći će im i djelatnik policijske postaje Umag Vlatko Možar koji će o tome govoriti. Danas će o prometu na zabavan način učiti 37 djece polaznika vrtića Tičići iz Novigrada.

U iduća dva tjedna, odnosno do početka nove turističke sezone, Građanska inicijativa 'Ajmo svi na trg' prometno želi educirati 250 novigradske djece. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.