Hrvatski radio

Radio Pula

O istarskim vinima pisat će vinski magazin Perswijn

03.02.2022.

12:08

Autor: HRT

Vinogradi Istra

Vinogradi Istra

Foto: Robert Anić / Pixsell

U posjet Istri dolaze novinari najpoznatijeg nizozemskog i belgijskog vinskog magazina i sommelier iz Švedske. Vinistra im 3. i 4. veljače priprema ekskluzivnu degustaciju u prodajnom prostoru u sklopu ambijentalnog kaštela Morosini-Grimani u Svetvinčentu

Ronald de Groot, direktor i glavni urednik Perswijna i Paul Balke, novinar ovog najpopularnijeg nizozemskog i belgijskog vinskog časopisa posjetit će Istru. Njima će se pridružiti i sommelier Jasenko Selimović koji živi u Švedskoj i za to tržište upravo piše knjigu o vinima Balkana i jugoistoka Europe, među kojima će se naći i ona istarska.


Ove u svijetu cijenjene poznavatelje i promotore vina u četvrtak i petak, 3. i 4. veljače, očekuje vinska radionica, koju organizira Vinistra u suradnji s Turističkom zajednicom Istarske županije.


U brojkama: 23 istarska vinara sa 69 vina, svaki vinar prezentirat će tri etikete, dva dana ekskluzivne degustacije u najljepšem istarskom kaštelu Morosini-Grimani u Svetvinčentu, u kojem je Vinistra prošle godine otvorila prodajni prostor.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.