Hrvatski radio

Radio Pula

Obilježavanje Spomen dana Grada Pule

02.10.2014.

12:53

Autor: Radio Pula

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Polaganjem vijenaca i prigodnim kulturno-umjetničkim programom, danas je na Velom Vrhu svečano obilježen 2. listopada - Spomen dan Grada Pule. Na inicijativu Udruge antifašističkih braca Pule i Hrvatske taj se dan obilježava u spomen na žrtvu dvadeset i jednog borca i domoljuba koje su na Velom Vrhu pogubili fašisti.

Polaganju vijenaca, uz brojne Udruge antifašističkih boraca i antifašista Grada Pule i Udruge antifašističkih boraca Hrvatske, prisustvovali su i gradonačelnik Boris Miletić i pročelnik Ureda Grada Aleksandar Matić.

Istaknutom pulskom antifašistu i inicijatoru uspostave Spomen dana Grada Pule Tomasu Poropatu, na njegovoj obiteljskoj kući u Mutilskoj 57 postavljena je spomen ploča. Uz udruge i predstavnike Grada, otkrivanju ploče prisustvovali su i uži članovi njegove obitelji. Također, u sklopu obilježavanja, u pulskoj osnovnoj školi Tone Peruško održan je sat zavičajne nastave antifašističke povijesti te kulturno-umjetnički program učenika.

U petak, 3. listopada u Domu antifašista u Puli najavljeno je otvaranje znanstvenog skupa 'Antifašizam u prošlosti i sadašnjosti' s početkom u 11 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.