Hrvatski radio

Radio Pula

Obnova ACI-jeve marine u Rovinju

13.10.2014.

13:06

Autor: Elvira Tripović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U ACI-ju planiraju niz zahvata na objektima duž Jadrana, pa i u marinama duž istarske obale. Tako je nakon godina zapuštenosti na red stiglo i preuređenje ACI-jeve marine u Rovinju.

Lanac marina u većinskome vlasništvu države u sljedećim mjesecima investirat će sedamdesetak milijuna kuna. Prije dva dana potpisan je ugovor za izgradnju dvadesetdruge marine u tom lancu nautičkih objekata koji raspolaže s više od šest tisuća vezova. Izgradnja marine u Slanom najznačajnije je, ali ne i jedino ulaganje, kaže direktor nautike u ACI-ju Vladimir Ivančić.

Potpisan je ugovor i za izmjenu svih pontona u marini Cres. ACI-jeva marina u Rovinju preuredit će se u cijelosti, na kopnenom i na morskom dijelu. Uz podizanje standarda u marinama, pa tako i u onoj u Rovinju, cilj nam je povećati kapacitete, a osobito stvoriti mogućnosti za smještaj većih brodica nego što ih možemo primiti sada, zaključio je direktor nautike u ACI-ju Vladimir Ivančić.

Više poslušajte u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.