Hrvatski radio

Radio Pula

Obustavljena dražba dionica Mirne

20.03.2014.

15:28

Autor: Hrvatski Radio

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Danas donesenim Rješenjem Trgovački sud u Varaždinu obustavio je dražbu Mirninih dionica koje je Podravka, iako nije njihov vlasnik, htjela prodati putem najavljene javne dražbe na Zagrebačkoj burzi.

 

Ovo rješenje daje nadu da institucije ove države profesionalno rade svoj posao i uspješno se odupiru velikim pritiscima krupnog kapitala i politike kojih smo svakim danom na žalost svjedoci, priopćeno je iz Mirne.

Borba za Mirnu i očuvanje proizvodnje i radnih mjesta traje i dalje jer još uvijek nije doneseno rješenje na žalbu o obustavi postupka predstečajne nagodbe. Očekujemo da će drugostupanjska komisija Ministarstvo financija u najskorijem roku donijeti odluku o našoj žalbi, a o čemu ćemo izvijestiti hrvatsku javnost, poručuju iz Mirne.

Podsjetimo, preko trgovinskog sustava Zagrebačke burze trebala je biti održana javna dražba na kojoj bi se ponudilo 155.329 dionica Mirne. Riječ je o dionicama koje čine 42,2-postotni vlasnički udio u Mirni, a koje su u posjedu Podravkinog založnog dužnika, varaždinske tvrtke Pluris u stečaju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.