Hrvatski radio

Radio Pula

Odličan start predsezone

05.05.2014.

10:14

Autor: HRT

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Unatoč promjenjivom vremenu, koje nije obilježje samo ovoga dana nego i cijeloga mjeseca za nama, turistički djelatnici kažu da je ovaj travanj jedan od najboljih u povijesti istarskog turizma.

Tome je zasigurno pridonio raspored blagdana, odnosno Uskrs, koji je bio dosta kasno i na koji su se odmah nastavili i prvosvibanjski praznici. No, ne smijemo zaboraviti da se upravo u predsezoni organiziraju brojne manifestacije, od kulturnih i gastrodogađaja, koje u Istru dovode sve više turista.  

U svakom slučaju, odličan start predsezone. U Istri trenutačno u znaku njemačkih, slovenskih i talijanskih gostiju, kojih je u ovom trenutku oko 70 tisuća.  

Na gužve su se Puljani naviknuli. Ali doista - ne u svibnju. Unatoč promjenjivu vremenu, čak 30-ak tisuća turista smjestilo se i u kampove diljem Istre. Slovenci su trenutačno među najbrojnijim gostima u Istri. Krizi unatoč. Vraćaju se i Talijani. Već ih je za Uskrs putovalo pet posto više nego lani. A i plaća bi im trebala narasti za 80-ak eura zbog nižih poreza. Rusa će ove godine stići će manje nego lani. Nove zračne linije dovest će pak više Britanaca i Skandinavaca, koji uglavnom popunjavaju hotele. Oni obnovljeni i skuplji izvrsno posluju i sada.

Pogledajte videoprilog!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.