Hrvatski radio

Radio Pula

Osnovani Istarski demokrati

01.05.2014.

15:38

Autor: Elvis Morina/HRT

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dugo najavljivana stranka Istarski demokrati (ID) osnovana je danas u Pazinu. Na čelu stranke je Damir Kajin, nezavisni saborski zastupnik. Stranka većinom okuplja političare koji su nezadovoljni načinom IDS-ova vođenja politike ili svojom političkom pozicijom unutar te stranke.

Kajin: Istra se mora mijenjati 

Nije slučajno što stranku osnivamo 1. maja, pod bojom istarske crljenice koja je hranila Istru, bojom terana, koji nas je krijepio, bojom istarske težačke krvi, kojom je natopljena istarska gruda, rekao je Kajin. On je za politiku koju će voditi nova istarska stranka rekao da je to politika čistih ruku, a ne ruku u rukavicama, a prema Zagrebu politika čistih računa.

Obraćajući se članovima nove stranke i novinarima na predstavljanju ID-a Kajin je rekao kako je cilj Istarskih demokrata osloboditi Istru od straha, nepotizma, lopovluka i vratiti vjeru u istarsku politiku. 

Kao i Hrvatska, i Istra je, smatra Kajin, pokradena od njezinih najboljih sinova, ali za razliku od Hrvatske, gdje je krađa provedena pretvorbom i privatizacijom, u Istri je dodana i otimačina državne zemlje, gradskih i općinskih nekretnina i proračunskog novca.

Prije svega djelovat ćemo za one koji žive od svojeg rada i pošteno stječu, a strahuju od ovrha i nemogućnosti nalaženja posla mimo utjecaja stranaka,
 poručio je Kajin.

Na osnivačkoj Skupštini izabrano je vodstvo stranke među kojima i pet potpredsjednika i radna tijela.

Poslušajte više u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.