Hrvatski radio

Radio Pula

Otvoren Centar za prevenciju kardiovaskularnih bolesti

09.07.2014.

15:26

Autor: Elvis Mileta

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Istra je dobila Centar za prevenciju kardiovaskularnih bolesti.

Financiran je novcem Europske unije, a svečano ga je u Puli otvorio župan Valter Flego, u nazočnosti ravnatelja Istarskih domova zdravlja dr. Ante Ivančića, predsjednika Nadzornog odbora Opće bolnice u Puli Valerija Drandića te budućih zaposlenika samoga Centra. 

Centar za prevenciju kardiovaskularnih bolesti smješten je u zgradi Doma zdravlja u Puli na prvom katu, u dvije prostorije koje su nekoć služile medicini rada. Tamo će biti smještena uprava i primarna ambulanta, dok će se za prevenciju i rehabilitaciju koristiti dvije podrumske prostorije u kojima se i do sada obavljala fizioterapija. 

Centar je u cijelosti financiran sredstvima Europske unije. Na što je točno utrošeno 164 tisuće eura, reći će ravnatelj Doma zdravlja dr. Ante Ivančić.

OB Pula: Smanjene liste čekanja

Prema današnjem iskazu mjerodavnih, novootvoreni Centar važan je korak u cjelokupnim naporima koji se u Istri pridaju prevenciji kardiovaskularnih bolesti. Na sam se specijalistički kardiološki pregled u pulskoj bolnici čeka 120 dana.

Poslušajte više u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

4 dana

5. Pula Marathon

Pula Marathon